dmedia

Jimmie Åkessons tal på gågatan i Mora var lugnt till en början. Men efter att polisen avlägsnade en ung man som uppmanat till burop började oroligheterna. Enligt vittnen fick den unge mannens syster ”ett spel” och blev själv nedtryckt mot marken av två poliser. Det fick många andra ungdomar att reagera mycket starkt, som gick till attack mot polisen. Polisen lyckades tillslut få stop på slagsmålet. Ingen person vart gripen, men två personer avlägsnades från platsen enligt polisen Dalarna.

Micke Mattsson

3 kommentarer

  1. Emil Hedström säger:

    De där var långt ifrån det som hände på riktigt! De var poliserna som var hotfulla och fjantiga.

  2. Polisen använde sin uniform på fel sätt och passade på att vara hotfulla då de uppenbart har för lite att göra och ville visa att dom kunde använda sig av sina ’pinnar’.

  3. Jag m.fl var där på plats och såg hela skiten. Polisen gjorde en stor tabbe som median självklart inte går ut med och påstår istället att det var ungdomarna som ”Fick spel” och började uppror. Det här är inga tunnelbanor i stockholm med mord osv, och då bör också stockholms-polisen ta hänsyn till det. Vanliga ungdomar som protesterar, och en polis går på ett anmärkningsvärt sätt till attack mot en 15-årig tjej som inte gjort något annat än att skydda sin bror som polisen grabbade tag i. SKAMLIGT. Inte konstigt att folk blev förbannade och det blev slagsmål. Polisen lär stå för sitt kast, istället för att sopa händelserna under mattan. och den som stod och slogs med batonger mot en 15-åring borde avgå snabbt som satan. Allt var frid och fröjd med fredliga protester, ända tills polisen startade tjafs, och det var då som nazister och rasister blev inblandade.
    Kanske flera som borde skicka in videos på händelserna så att det kan åtgärdas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*