Sport logo

Vasaloppet arangerar för första gången Ultravasan. 9 mil löpning från Sälen till Mora. Vinnaren kanske blev lite otipat, den person som också kom på iden, till tävlingen, Anders Buud. Och det verkar som om han hade det lika lätt i spåret, som att få igenom sin idé till Ultravasan.

– Det var full fart hela vägen. Inga problem. Det har gått jätte bra hela vägen. Jag hade inte kunnat göra ett bättre lopp. Säger Anders Buud IFK Mora.

Steven Way, från Storbritannien blev tvåa i loppet. Och det kom aldrig bli någon spurt duell, mellan honom och IFK Moras vinnare Anders Buud. Steven Way kom i mål ca: 10 minuter efter Buud.

– Det började bra, men ju längre in i loppet Steven kom. Desto mer tröttare började han känna sig.
Det gick bra de första 10 kilometrarna. Men det tog inte lång tid innan jag började känna mig mer och mer trött. Då visste jag, att jag inte hade de benen jag behövde idag. Säger Steven Way från Storbritannien.

Norrmannen Risa, Jarle kom tillslut på 3:e plats. Ca 10 minuter efter Steven Way från Storbritannien.

Mer info i Inslaget.

/ Jörgen Johansson

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*