Sport logo

Holly Rush från Storbritannien tog hem segern i damernas Ultravasa. Den 90 kilometer långa terränglöpningen från Sälen till Mora var under större delen av loppet aldrig några problem. Och vid målgång var Hennes form överlägsen.

Över en halvtimme före tvåan Mimmi Kotka från Svinarp FK. Trotts den överlägsna segern tappade hon skorna två gånger, Och därmed tid. Hon kände även av pressen från konkurrenterna.

– Jag var tvungen att arbeta hårt för att komma i kapp tjejen jag hade framför mig. Trotts det hårda arbetet kände jag mig stark. Säger Holly Rush, Storbritannien.

Holly Rush seger marginal på över en halvtimme. Blev till en ännu större bedrift. Då hon berättar att hon faktiskt aldrig sprungit så här lång tidigare. Först efter ca 70 km kände hon av att hon hade chans att ta hem guldet.

Och bedrifterna slutar inte med brittiskan Holly Rush.
Tvåan Mimmi Kotka från Svinarp FK från Sverige, blev helt mållös efter att hon konstaterat att hon tagit hem andra platsen.
– Jag är överaskad över att jag kom tvåa. Och att jag låg först så länge. Jag har aldrig sprungit nio mil tidigare. Säger Mimmi  Kotka Svinarp FK.

Hon uppger att hon inte heller har tränat inför den nio mil långa Ultravasan.

Mer info i Inslaget.

/ Jörgen Johansson

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*