Sport logo

För den som är ute efter att få följa ett dramatiskt lopp kan Herrarnas Vasastafett kännas som ett ointressant allternativ. I alla fall om man tittar på vilket lag som vunnit under de senaste 3 åren.
Idrottsarrangören Mats Andreasson, (I.M.A), har med årets seger vunnit 4 år i rad.
IFK-Mora har visserligen bara kämpat för att ta hem seger sviten från I.M.A i två år. Men i år vann laget med bara 5 minuters marginal. I fjol låg IFK-Mora 17 minuter efter lag I.M.A. Det är en förbättring med 12 minuter från i fjol.

Idrottsarrangören Mats Andreasson (I.M.A) tappade alltså i år mot IFK-Mora. Fredrik Uhrbom som hade den sista sträckan in i Mål. Tror att det var lagets uppbyggnad som gjorde att dem tog hem segern i år.
– Det är svårt att få ihop löpare på de korta sträckorna. På de långa sträckorna gick vi jämt med Mora. Men på de korta sträckorna drog vi ifrån Mora. Säger Fredrik Uhrbom, Idrottsarrangören Mats Andreasson.

IFK-Mora låg några sekunder före Idrottsarrangören Mats Andreasson vid Risbergs kontrollen. Sedan drygade ”Idrottsarrangören Mats Andreasson” ut sin ledning ända fram till mål. En ledning som IFK-Mora aldrig lyckades ta in. Erik Blom Folkesson, IFK Mora, som hade den sista sträckan komenterar vad det var som hände.

– Det var lite mycket när jag gick ut. Och jag vet att Fredrik är en mycket bra löpare. Jag hade gärna haft några minuters försprång när jag gick ut på min sträcka. Säger Erik Blom Folkesson, IFK-Moras herrar lag1

IFK-Moras herrar har i år mer noggrant sett över vilka som skulle springa de olika sträckorna.

– Vi försökte med den strategin för att försöka utmana Idrottsarrangören Mats Andreasson. Och jag tycker vi gjorde det bra.

Mer info i Inslaget ovan.

/ Jörgen Johansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*